Fort bij Spijkerboor

Natuurmonumenten beheert Fort Spijkerboor


Fort Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor is het grootste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigings-linie rond de hoofdstad werd tussen 1880 en 1920 gebouwd. De kanonnen lijken gisteren nog gebruikt en ook in het fort heeft de tijd stilgestaan.

Naar de website >

De Zaanse Schans

Beleef de Zaanse Schans


Zaanse Schans

De Zaanse Schans is één van de toeristische toplocaties van Nederland. Het geeft een beeld van de Zaanstreek in de 17e en 18e eeuw. Tussen de traditionele houten huizen, pakhuizen en windmolens krijgt men op de Zaanse Schans het gevoel terug te zijn in lang vervlogen tijden.

Naar de website >

Heerenhuis Spijkerboor

Geniet van het uitzicht en het eten


Heerenhuis

‘t Heerenhuis met z’n zonnige terras aan het Noord Hollandse kanaal nodigt uit tot het nuttigen van een hapje en drankje op uw dagje uit en ligt tevens zeer centraal voor uw tourtocht met motor of auto. Ook kunt u bij ons aanleggen met de boot!

Naar de website >

Amsterdam

Kies voor een dagje Amsterdam


Amsterdam

In de hoofdstad van Nederland is altijd wel wat te doen. Lekker struinen op een Amsterdamse markt, shoppen in Magna Plaza, flaneren in de P.C. Hooft om maar wat te noemen. Maar wat dacht u van de vele musea of evenementen?

Naar de website >

De Beemster

Ontdek wat er in de Beester te doen is


De Beemster - Noord-Holland

Droogmakerij De Beemster biedt cultuur, historie en natuur. Stoere stolpboerderijen, het bijzondere kruisdorp Middenbeemster met musea en historische kerk en vooral het typische Noord-Hollandse landschap maken een bezoek aan De Beemster meer dan de moeite waard.

Naar de website >

Kaasmarkt Alkmaar

Proef de sfeer en de kaas in Alkmaar


Kaasmarkt

Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Sinds 1593 wordt de kaasmarkt gehouden op het Waagplein in Alkmaar.

Naar de website >

Museum Broekerveiling

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld!


Broekerveiling

Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Naar de website >

Fietsen in Noord-Holland (1)

Fietsen tot je er bij neervalt


Fietsen in Noord-Holland

Het Noord-Hollandse landschap is een verrassing om met de fiets te ontdekken. De fietsroutenetwerken dwars door de hele provincie wijzen u de weg. De genummerde routes leiden u van knooppunt naar knooppunt en bieden optimale keuzevrijheid om zelf uw route samen te stellen.

Naar de website >

Fietsen in Noord-Holland (2)

Fietsen tot je er bij neervalt


Fietsen in Noord-Holland

Groepsaccommodatie 't Verbonden Hoofd ligt langs een fiets knooppunten route en is aangesloten bij stichting Landelijk Fietsplatform. Hierdoor fungeert de boerderij als 'Rustpunt'. Onze kapberg is altijd open. Op basis van zelfbediening kunt hier van alles krijgen. U mag hier ook uw eigen broodje nuttigen.

Naar de website >

Strand en duinen

Kilometers wandelen door ongerepte natuur


Duinen Noord-Holland

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het golvende duinterrein strekt zich uit vanaf de Corusterreinen bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen: ruim 20 kilometer lang en gemiddeld zo’n 2,5 km breed. Dus wordt het een dagje strand en duinen?

Naar de website >

© 2018 - 't Verbonden Hoofd - All Rights Reserved. - Website by: PetraDTP