De boerderij

Alles over de boerderij 't Verbonden Hoofd


Boerderij 't Verbonden Hoofd

Veel historici hebben al hun hoofd gebogen over de oorsprong van de naam 't Verbonden Hoofd. De boerderij staat al eeuwenlang aan de Oudelandsdijk te Spijkerboor. Maar hoe is de naam nu precies ontstaan?

Boerderij ‘t Verbonden Hoofd dankt zijn naam aan een aanvoerder van de Geuzen. In 1574 was hij rond de plaats waar nu de boerderij staat met zijn strijdmakkers in een verwoed gevecht verwikkeld met de Spanjolen. De Geuzen hoofdman raakte daarbij gewond aan zijn voorhoofd en de wonde werd met een doek verbonden. Dit verhaal kreeg gestalte in een beeld van de dappere krijgsman.

"Ik fiets al lang over de Oudelandse dijk en ik heb me altijd al afgevraagd hoe de boerderij aan zijn naam is gekomen. Maar nu weet ik het! Nooit gedacht dat de oorsprong zo ver terug in de tijd zou gaan."

Tegenwoordig heeft de boerderij geen agrarische functie meer en is deze in 2006 geheel opnieuw gebouwd tot groepsaccommodatie. De huidige bewoners houden nog wel klein vee zoals geiten, kippen en een Shetland pony. Daarnaast beheren zij de 7 hectare weidegrond die achter de boerderij ligt en doen zij actief aan weidevogel bescherming.

Tevens hebben zij paarden boxen in de verhuur wat voor u de mogelijkheid biedt om in uw vakantie uw eigen paard mee te nemen! Zowel op het terrein als in de omgeving zijn er prima uitrij mogelijkheden. 

Lees hier meer over de groepsaccommodatie en appartementen verhuur. Klik op onderstaande knop.

Over de appartementen >

© 2018 - 't Verbonden Hoofd - All Rights Reserved. - Website by: PetraDTP